Bästa smekmånadshotell i Filippinerna

Om du letar efter de bästa smekmånadshotellen i Filippinerna har du kommit till rätt ställe! Vi vet hur svårt det är att förbereda en resa av denna kaliber på egen hand och ännu mer på en så spridd destination som denna. Därför har vi börjat arbeta och har valt ut de bästa av de bästa på de platser som vi tror passar bäst med en smekmånadsresa till Filippinerna.

Från hotellen som välkomnar dig vid utgångspunkten, Manila eller Cebu, till imponerande orter med stugor på vattnet, alla är perfekta för att fira livets resa. I den här artikeln kommer vi att ge dig några penseldrag av vilka destinationer som kan passa dig mer i detta äventyr och vi kommer att ge rekommendationer om orter för din smekmånad i Filippinerna så att du inte missar någonting. Fortsätt läsa och njut av förberedelserna!

Vilket hotell ska man välja för en smekmånad?

Innan du bokar något hotell är det viktigt att du väljer vilka destinationer du vill åka till. Vi tröttnar aldrig på att upprepa att det finns en resa till Filippinerna för alla typer av resenärer. Även om det finns välkända platser (till exempel El Nido, Boracay eller Bohol), betyder det inte att de är bäst. Därför är vårt råd att du läser mycket om varje ö och ser vad som bäst passar det du söker. På vår webbplats har du guider för var och en av dem förklarade i detalj, eftersom vi har utforskat dem sedan 2010.

För att ge dig några exempel (utan att bli särskilt omfattande):

  • Om du vill ha strand, strand och strand och mycket avkoppling efter att ha blivit galen med bröllopsförberedelserna: det är bäst att leta efter orter för din smekmånad på Filippinerna på platser som Boracay eller på privata öar som Dimaquiat (Busuanga / Coron), Apulit (Taytay / Palawan) eller Pangulasian (El Nido).
  • Om du tror att du bara kommer att bli uttråkad av stranden: Bohol eller Siargao är bra alternativ.
  • Du dyker eller vill prova det i ett av de bästa länderna att göra det: Malapascua och Bohol passar dig mer.
  • Om du inte har en dykexamen och av någon anledning inte vill ta ut den, men du vill ha en bra snorkel: Bohol, Siquijor eller Moalboal passar dig.
  • På någon resa till skärgården kan du inte missa båtturer eller öhoppning: för detta inget som El Nido eller Coron.

För att hjälpa dig i processen att välja har vi flera mycket upplysande artiklar: Vad du ska göra i Filippinerna och Resplaner till Filippinerna. I Smekmånad till Filippinerna åker vi också ett par rutter anpassade till detta speciella äventyr.

Vad har vi baserat oss på för att välja dem?

Det bör noteras här att det finns mer än 7 000 öar i skärgården och att det naturligtvis finns mycket avlägsna destinationer och ingenting utvecklat turistiskt sett. I den här artikeln har vi börjat från basen att du vill ha komfort och inte tillbringa dagen i en transport, därför har vi valt tillgängliga platser som har orter eller hotell perfekt för en smekmånad i Filippinerna.

Dessutom utgår vi från att det på en resa som denna är viktigt att ha direkt tillgång till havet. Av denna anledning är alla (utom Manila) på stranden, så du kan njuta av några av de bästa stränderna i Filippinerna.

Vi kommer också att ge dig några alternativ i den renaste Maldiverna-stilen. Det vill säga hotell på öde öar där du bara oroar dig för att vila och njuta av dig själv. Även om detta inte kommer att definiera hela din resa (det vanliga är att du spenderar 3-4 dagar), måste du bedöma att i detta fall är utbudet av restauranger begränsat och detsamma händer med transport.

Slutligen, här hittar du bara orter för din smekmånad i Filippinerna som tillhandahåller en tjänst enligt dina förväntningar. Glöm inte att lägga till en anteckning till bokningen som anger att det är din smekmånad. Troligtvis kommer de att ha en liten detalj när du anländer.Hur mycket kostar en smekmånad resort i Filippinerna?

Vi vet att det finns många typer av resenärer och att varje smekmånad är en värld, men det är sant att vi alla har i våra huvuden för att ge oss någon annan lujillo i denna efterlängtade resa. Naturligtvis kommer här till handling den ständigt närvarande prisvarianten.

Även om detta är ett utvecklingsland och en ganska billig destination, kommer du med en överblick att se att du har smekmånad hotell i Filippinerna för alla prisklasser. Från 100 € per natt kan du ha ett trevligt rum med utsikt, men om du vill ha mer exklusiva orter med villor vid havet måste du höja budgeten för Filippinerna och överväga alternativ över 350 €. Ändå kommer de som vill ha något mer diskret, från € 50 per natt att hitta mer än anständiga rum.

Om du är villig att kasta huset ut genom fönstret hittar du också underbara orter där det verkligen är värt vad du betalar. Att ge dig den asiatiska lyxen som du har hört så mycket om kan vara verklighet på superexklusiva öar som Apulit eller Dimaquiat eller på mer tillgängliga och varierade destinationer som Siargao.

Två saker att tänka på när du bedömer priset på hotellet för din smekmånad i Filippinerna är måltider och transport. Om de ligger på isolerade öar kan dessa vara viktiga kostnader, särskilt eftersom du måste göra alla måltider där. Även om det finns all-inclusive orter (nedan berättar vi några), i Filippinerna tas det inte så mycket som i Cancun eller Punta Cana.

Jämförande tabell över hotell för en smekmånad i Filippinerna

BÄSTA SMEKMÅNAD HOTELL FILIPPINERNA OMRÅDE/Ö INTERPUNKTION PRIS/NATT
Nej Palad Gömställe Siargao 9.9 – Exceptionellt Pris från 1,126€
Shangri-La’s Boracay Resort och Spa Boracay 9.1 – Fantastiskt Från 250€
Södra Palms Resort Panglao Panglao (Bohol) 9.1 – Fantastiskt Från 120€
El Nido Resorts Miniloc Island Boet 9.1 – Fantastiskt Från 445€
Club Paradise Resort Palawan  Busuanga 9 – Fantastiskt Från 260€
Marina del Sol Resort &Yacht Club Coron (Concepcion) 9.4 – Fantastiskt Från 110€
Crimson Resort &Spa Mactan (Cebu) 8.7 – Fantastiskt Från 150€
Tepanee Beach Resort  Malapascua 9 – Fantastiskt Från 68€
El Nido Resorts Apulit Island Palawan 9.1 – Fantastiskt Från 350€
Okada Manila  Manila 9.3 – Fantastiskt Från 170€

Bästa smekmånadsboende i Filippinerna

Med detta sagt ovan får vi händerna i degen och vi kommer att rekommendera de mest romantiska hotellen för din resa till Filippinerna. Om du inte är övertygad av en rekommendation eller om det inte finns någon tillgänglighet, i slutet av varje avsnitt har du 2 eller 3 extra alternativ.

1. Nej Palad Gömställe (Siargao)

Det första av hotellen för din smekmånad på Filippinerna kunde inte vara annat än det som orsakar mest furor på Instagram: Nay Palad Hideaway. Det ligger på den vackra ön Siargao, som har blivit så fashionabel de senaste åren och kommer att erbjuda dig de landskap som kommer att tänka på när du tänker på Filippinerna, liksom många aktiviteter som surfing, öhoppning eller motorcykelturer. Och medan General Luna eller Cloud 9 har fyllts med hotell och restauranger, ligger denna underbara utväg på den lugna stranden i Malinao, en av våra favorit Siargao-stränder.

Med en stil som blandar det bästa av Bali med den typiska arkitekturen i Siargao finns det inget fult här. Rummen är spektakulära villor med utsikt över trädgården eller havet med inredning som går utöver vad du kan förvänta dig. Förutom att vara enorm har du till ditt förfogande en underbar terrass med fåtöljer av dem som fångar dig. Naturligtvis är hotellets faciliteter upp till nivån och du kommer att ha en infinitypool, en restaurang och bar precis intill, yogarum och balinesiska sängar på stranden.

Slutligen är Nay Palad en av få orter i landet som erbjuder en ”all inclusive” -plan, så den är idealisk för par som vill ha en total avkopplingsplan, men utan att vara helt isolerade. Om du vågar, från hotellet kommer du att kunna utforska ön till din rulle. Utan tvekan en av de bästa orterna i Siargao.

Boka ditt rum för Nay Palad Hideaway

Jämför priser på Agoda

nej palad gömställe smekmånad siargao

nej palad gömställe resort

©Nej Palad Gömställe

Andra hotell för en smekmånad i Siargao lite billigare: Kalinaw Resort och Isla Cabana.

2. Shangri-La’s Boracay Resort och Spa (Boracay)

Boracay är utan tvekan ön med de bästa boendena i landet och där du möjligen kan hitta de bästa hotellen för din smekmånad i Filippinerna med ett mycket bra värde för pengarna. Bland de ställen att bo i Boracay och de bästa orterna i Boracay är den du måste välja för en resa som denna Shangri-La-kedjan, som dessutom ligger på två underbara stränder, en av dem privat.

Shangri-La’s Boracay Resort är en 5-stjärnig resort med alla bokstäver. Spa, gym, flera pooler, grönområden, restauranger på hög nivå och en prestigefylld service enligt vad du betalar. När det gäller rummen kan du välja mellan dubbelrum, sviter eller lyxiga villor med privata pooler. Alla har en privat terrass för att njuta av omgivningen och inkluderar en varierad frukostbuffé.

Boracay har några av de bästa stränderna i landet. Med vit sand, turkost vatten och kokospalmer är de sanna paradis att vila. Dessutom har du gott om restauranger på stranden, vattenaktiviteter och hälsoföretag. Enligt vår mening är det den perfekta destinationen för de par som vill göra en romantisk resa och koppla av efter att ha spenderat lite stress på att förbereda sig för bröllopet. Med 3 eller 4 dagar på detta hotell lämnar du som ny.

Boka ditt rum på Shangri-La’s Boracay Resort and Spa

Kolla in priserna på Agoda

shangri-la boracay pool

Shangri-La's Boracay resort

rum smekmånad boracay

©Shangri-La’s Boracay Resort och Spa

Andra smekmånadshotell i Boracay som du kommer att gilla: Henann Crystal Sands Resort och Discovery Shores Boracay.

3. Södra Palms Resort Panglao (Bohol)

Som vi berättar i Var du ska sova i Bohol har du flera alternativ när vi pratar om områden. Utan diskussion är det bästa för dem som vill ha komfort och framför allt njuta av en av de bästa stränderna i Bohol Dumaluan Beach, i Panglao. Här hittar du vackra orter som ligger precis vid stranden, med stugor som vetter direkt mot havet och därför har vi inte tvekat ett ögonblick att inkludera en av dem i dessa orter för en smekmånad i Filippinerna. Dessutom, om du är ett par som värdesätter stranden, men också lite variation i aktiviteterna, från den kan du bekvämt göra utflykter till vattenfallen i Bohol och andra intressanta platser som Chocolate Hills.

South Palms Resort Panglao är för oss det Panglao-hotell vi skulle välja för en speciell tid som en smekmånad. Det ligger i den bästa delen av Dumaluan Beach, i ett enormt och brett område med vit sand, lugnt vatten och stiliserade palmer. Anläggningen har fantastiska villor med alla moderniteter som vetter direkt mot havet och enklare, men idealiska rum, med lägre priser.

Naturligtvis har det också flera restauranger, en underbar bar där du kan ta cocktails under solnedgången (akta dig för happy hour), pool, spa, gym, kajaker och allt du kan tänka dig för att göra upplevelsen rund. Dessutom, om du vill variera eller spara lite, har du Alona Beach, där du hittar de flesta intressanta ställena att äta i Bohol, bara 20 minuter med transport.

Och om den här inte övertygar dig, ta en titt på vår artikel Bästa orter i Bohol och Panglao.

Boka din strandstuga i Bohol

Jämför priser på Agoda

södra palmer resort drönare

strand och hängmattor södra palmer resort filippinsk smekmånad

bungalows södra palmer resort

©Södra Palms Resort Panglao

⭐ Fler bohol smekmånad alternativ: Henann Resort Alona Beach, Amorita Resort och Bohol Beach Club.

4. El Nido Resorts Miniloc Island (El Nido)

Okej, allt ovanstående är väldigt trevligt, men kanske föreställde du dig från början i en stuga på havet i Filippinerna. Normalt är det en riktig gåva att gå upp på morgonen med dessa vyer och ännu mer om det görs på en plats som El Nido.

Vid detta tillfälle rekommenderar vi en av de bästa orterna i El Nido och den som ligger på en av de mest ikoniska platserna, precis intill Big Lagoon. Detta är en av de viktigaste lagunerna i öhoppningen i El Nido och du kan nå den paddla eller simma när alla besökare har lämnat.

El Nido Resorts Miniloc Island tillhör en av de mest prestigefyllda hotellgrupperna i skärgården, så du har en oklanderlig service garanterad. Förutom stugor och rum med havsutsikt kan du välja andra boenden lite billigare men bara några steg från stranden. Naturligtvis kan du njuta av infinitypoolen, flera restauranger och barer, gym, klinik, butik, spa och dykcenter.

Och även om det inte är ett billigt hotell, måste du bedöma att det är en av de mest emblematiska orterna för en smekmånad i Filippinerna och att priserna på öhoppning ingår i priset, liksom frukost och överföringar. Kom igen, du kommer inte att ångra investeringen i lycka och minnen du har gjort.

Boka här på Miniloc Island

Kolla in det här hotellet i Agoda

stuga el nido resorts miniloc ö

El Nido Resorts Miniloc Island

©El Nido Resorts Miniloc Island

Fler hotell för en smekmånad i El Nido: Maremegmeg Beach Club, El Nido Resorts Pangulasian Island och Seda Lio.

5. Club Paradise Resort Palawan (Busuanga)

Öga att nu kommer vi med en något isolerad rekommendation för de par som vill känna lite Robinsons, men utan att lämna lyxen bakom sig. Club Paradise Resort ligger på ön Dimaquiat.

Om du tittar på kartan som vi har lämnat dig i slutet av den här artikeln är detta strax norr om Busuanga, den enorma ön där du hittar Coron Town, utgångspunkten för den bästa öhoppningen i Coron. Det vill säga det är en perfekt plats för dig att koppla av, men vi rekommenderar det inte som bas om det du vill är att upptäcka de mest populära hörnen av Coron. I så fall blir det mycket bättre för dig att flytta till punkt nummer 6. Denna ö ersätter inte en vistelse i Coron, men från Paradise Resort Club kan du dyka, försöka simma med de otroliga dugones eller havskor, njuta av en paradisisk strand och besöka spektakulära närliggande öar.

Vad gör detta boende till ett perfekt hotell för en smekmånad i Filippinerna? Förutom sitt läge, på en privat ö med en vykortsstrand, dess underbara stugor på stranden med alla bekvämligheter: luftkonditionering, minibar, TV, kassaskåp … Till dem läggs pool, restaurang, strandbar, gym, dykcenter och spa. Åh, och om du vill upprepa din ceremoni på en speciell plats, organiserar de också bröllop på stranden!

✈️ För att komma dit kan du flyga till Busuanga flygplats och hämtas där eller kasta huset ut genom fönstret och åka direkt till orten på ett Air Trav-sjöflygplan.

Boka på Club Paradise här

Tillgänglighet och priser på Agoda

klubb paradis palawan drönare

klubbparadis busuanga stugor

terrace club paradise hotell smekmånad Filippinerna

©Paradise Palawan Club

6. Marina del Sol Resort &Yacht Club (Busuanga /Coron)

Om du har valt Coron som en av de viktigaste platserna för din resplan i Filippinerna, är det bättre att bo någonstans relativt nära Coron Town, utgångspunkten för båtturer. Eftersom staden inte är särskilt vacker, för en så speciell resa som denna, är vårt råd att fokusera på området Concepción.

Denna by ligger bara 40 minuter från Coron Town med bil / motorcykel och är mycket trevligare, särskilt om du bor i den extraordinära Busuanga Bay. Från det kan du göra alla aktiviteter som kan göras i Coron (utflykter, dykning, vattenfall …), men njuter av lugnet och landskapet på ön. Faktum är att detta område ligger mycket närmare de mest populära sjunkna fartygen och spektakulära men mindre turistiska öar som Pass Island eller Maltatayoc.

Bland de mest rekommenderade hotellen i Busuanga Bay är Marina del Sol Resort &Yacht Club det som bäst passar det du letar efter för din lista över smekmånadsorter i Filippinerna. Hotellet ägs av svenska ägare och ligger på en kulle, så utsikten både från rummen och från restaurangen och poolen är säker. Du kan välja mellan villan (med privat terrass och hängmattor), stugan eller kokett casita. Alla med luftkonditionering, TV och wifi. Marina del Sol har också ett båtförtöjningsområde, därav namnet, och en dykklubb. Så det faktum att du kan njuta av havet är mer än garanterat.

✈️ Om du är orolig för hur du kommer dit, lida inte eftersom det är väldigt lätt. Du kan lämna det i händerna på hotellet eller göra det på egen hand. Det senare förklaras i Hur man kommer till Concepción. Som i föregående fall erbjuder Airtrav också sjöflygplan, vilket kommer att lämna dig vid dörren till orten.

Boka ditt rum på Marina del Sol Resort genom att klicka här

Jämför priserna på denna resort i Agoda

marina del sol resort

familjerum marina del sol resort

sunscape utväg

©Marina del Sol Resort &Yacht Club

⭐ Fler smekmånadshotell i Coron: The Funny Lion och Bacau Bay Resort Coron.

7. Crimson Resort &Spa (Mactan, Cebu)

Att stanna länge i Cebu City är inte något som vi rekommenderar för mycket befintliga så många vackra öar att besöka i Filippinerna. Men om du måste mellanlanda eller inte vill oroa dig för att missa det internationella flyget och tillbringa en natt eller två nära flygplatsen, finns det några intressanta saker att göra i Cebu och, viktigast av allt, bra orter att koppla av.

Som vi berättade för dig i Var att sova i Cebu har staden som sådan ingen strand, men grannön Mactan gör det. Detta är kopplat till ön Cebu med två broar och är där flygplatsen ligger. Därför är det det bästa området att bo under din smekmånad. Här gör vi en varning: de flesta stränderna i Mactan (eller åtminstone de bästa) har privat tillgång via hotellen, därav vikten av att boka i en som garanterar att du kommer att kunna njuta av havet.

Bland dem alla är den vi rekommenderar dig Crimson Resort &Spa. Med en privat strand kan du också ta ett dopp i en av dess stora pooler, njuta av dess restauranger eller bli förvånad över havsutsikten från rummet. Något som vi måste lyfta fram jämfört med orterna i området är utsmyckningen av rummen, där användningen av lokalt hantverk har rått. Om du vill kasta huset ut genom fönstret tvekade vi inte och bokade en villa med havsutsikt och privat pool.

Få ditt rum på Crimson Resort &Spa här

Kolla in detta smekmånadshotell i Agoda

privat pool crimson resort cebu

rum crimson resort &spa

Crimson Resort &Spa

©Crimson Resort &Spa

⭐ Fler smekmånadshotell i Cebu City: Shangri-La’s Mactan Resort &Spa och Costabella Tropical Beach Hotel.

8. Tepanee Beach Resort (Malapascua)

Om du letar efter hotell för din smekmånad i Filippinerna som är coola, men inte går mycket i pris, är Malapascua ett alternativ att överväga. Okej, du kommer inte att ha landskap som El Nido eller fantastiska stränder vid foten av orten som Boracay, men du kan överväga de oändliga färgerna i det filippinska havet från din säng för mindre än 100 € per natt och naturligtvis njuta av den lokala smaken av Malapascua som har oss kär. Dessutom, om du inte visste det, är dykning i Malapascua något viktigt om du gillar den här sporten. Tröskhajen väntar på dig!

Bland alla hotell i Malapascua är det vi rekommenderar Tepanee Beach Resort. Beläget på den sydvästra spetsen av ön, har den stugor med direkt utsikt över havet och en mycket trevlig terrass för att överväga de solnedgångar av infarkt som Malapascua alltid föreslår. Även om det inte är en makro-resort, kan du njuta av gymmet, en liten strand med hängmattor, restaurang (en av de bästa på ön) och bifogad bar.

Klicka här och boka ditt rum på Tepanee Beach Resort

Jämför priserna på denna resort i Agoda

rum tepanee malapascua

utsikt filippinsk smekmånad hotell

©Tepanee Beach Resort

⭐ Andra smekmånad hotellalternativ i Malapascua: Ocean Vida Resort och Blanco Beach Resort Malapascua.

9. El Nido Resorts Apulit Island (Palawan)

Var inte förvirrad av namnet, denna utväg ligger inte i El Nido, den är så kallad eftersom den tillhör hotellgruppen El Nido Resorts. Det ligger på Apulit Island, en ö som tillhör Palawan, men som nås från Taytay, på Palawan-kusten mittemot El Nido. Det vill säga det är en säker satsning för dem som vill njuta av nöjet att vara på en privat ö med en imponerande strand, men det ersätter inte en vistelse i El Nido och vi rekommenderar dig inte om bland dina väsentligheter är att göra öhoppningsturer, eftersom du behöver nästan 3 timmar för att nå hamnen från vilken utflyktsbåtarna avgår.

Ön Apulit är mycket lik de som utgör Bacuit skärgård. Här hittar du också imponerande kalkstensväggar, stränder med vit och mjölig sand och havsbotten av infarkt. Anläggningen är ett riktigt pass och består av stugor över havet förbundna med broar byggda över vattnet. Dessutom är det bästa med att inte vara i ett sådant turistområde att priserna är mycket bättre än på andra hotell i kedjan, men du kommer att ha nöjet att njuta av en 5-stjärnig service.

Kort sagt, vi rekommenderar att du bokar på denna utväg om du letar efter exklusivitet och integritet, du vill ha vackra stränder och bra snorkling och du kommer att komplettera det med en vistelse på ett annat hotell i El Nido. Att göra 3 nätter i El Nido och 2 nätter här skulle vara en idealisk kombination.

✈️ Hur kommer man till denna utväg? Det mest bekväma är att du flyger till El Nido flygplats och därifrån hämtar de dig för att gå till hotellet. Först måste du åka med van till Taytay (90 minuter) och sedan ta en båt (40-50 minuter).

Boka din episka Apulit Island-upplevelse här

Kolla in det på Agoda också

apulit island hotell filippinsk smekmånad

apulit ö stugor

10. Okada Manila (Manila)

Vi kunde inte lämna den här listan över hotell för en smekmånad i Filippinerna utan att inkludera boende i Manila, huvudstaden. Många resenärer passerar det någon gång, antingen för att de vill tillbringa en natt eller två med att göra en layover eller utforska lite av den kulturella sidan av staden. Enligt vår mening är en bra idé att lämna den till slutet och därmed se till att du inte missar det internationella flyget hem. För det slutet av festen kommer en natt i Okada Manila inte att lämna dig likgiltig.

Beläget relativt nära flygplatsen, Intramuros och Mall of Asia, Manilas shoppingparadis, är detta ett av de mest moderna och imponerande hotellen i staden. Det är ett enormt komplex där en enorm gyllene byggnad sticker ut som rymmer ett kasino, flera restauranger på en mycket hög nivå, lyxbutiker, gym, spa, flera pooler, mötes- och evenemangsrum och naturligtvis spektakulära rum med direkt utsikt över Manila Bay, från vilken du kan överväga underbara solnedgångar.

De enklaste rummen har ett imponerande badrum där du kan ligga och överväga en utsikt som går förlorad vid horisonten. Går upp i kategori och pris, inte förgäves är här där kändisarna som passerar genom Manila stannar för att sova, Manila Bay Suite har till och med en episk jacuzzi, två sovrum, tre badrum och ett vardagsrum. En sann 5 stjärnor som kommer att sätta den sista glasyren på en magisk turné i Filippinerna.

Klicka här för att se okada Manila priser

Jämför priser på Agoda

svit okada manila

okada manila rum smekmånad

okada manila pool

©Okada Manila

⭐ Fler hotellalternativ för din smekmånad i Manila: Shangri-La vid fortet och Conrad Manila.


Karta med de bästa hotellen för din smekmånad i Filippinerna

Har man ännu inte läst så mycket om skärgårdens olika resmål kanske man är lite vilsen med avstånden. För att göra dig bättre beläget har vi förberett den här kartan där smekmånadshotellen i Filippinerna som vi har berättat om visas:


Vi hoppas att detta urval av hotell för en smekmånad i Filippinerna har hjälpt dig att förbereda denna magiska resa som du ser fram emot att börja. Kom ihåg att du har enklare hotell eller ännu fler resortalternativ i var och en av guiderna på vår webbplats. Vi pratar också om de olika bokningsplattformarna som används i landet och vi ger dig tips om årstiderna och andra i våra artiklar Hotell i Filippinerna och Bästa resorts i Filippinerna.

Om du har några frågor eller behöver fler alternativ kan du lämna en kommentar nedan så svarar vi dig gärna.