Hur man bokar färjebiljetter i Filippinerna online

Om du ska resa till Filippinerna kommer din rutt troligen att passera genom olika öar i landet på jakt efter paradisiska stränder och upplevelser som gör detta till ett oförglömligt äventyr. Även om det är möjligt att ansluta sig till vissa öar med flyg, är det vanligaste att du på din resa tar vid mer än ett tillfälle en båt som tar dig från en till en annan. Om du gillar att vara framsynt, precis som det är möjligt att boka boende och flyg i förväg, finns det möjlighet att boka färjebiljetter i Filippinerna via internet.

Detta är ett starkt rekommenderat alternativ, särskilt om du reser under högsäsong när tusentals filippiner flyttar runt i landet. Dessutom är det ett mycket bekvämt alternativ att få biljetterna medan du är där, eftersom du sparar att anlända till hamnen med tvivel om huruvida det kommer att finnas platser tillgängliga för den rutt du vill göra.

För närvarande är 12Go den enda onlineplattformen som låter dig boka färjebiljetter i Filippinerna online och även om den ännu inte erbjuder 100% av de befintliga rutterna växer listan över tillgängliga destinationer varje månad och det är möjligt att boka för huvudhamnar som El Nido eller Cebu. Det är därför vi idag kommer att berätta steg för steg hur du använder sidan som vi använder för att boka färjebiljetter på enklast möjliga sätt

Boka färjebiljetter i Filippinerna steg för steg

Du kan boka dina färjebiljetter i Filippinerna med hjälp av menyn nedan eller genom att följa guiden för att göra det från bokningswebbplatsen. Dessutom hittar du i slutet av denna artikel en länk till landets huvudvägar.

 

Asiatisk kollektivtrafik

1. Välj den rutt du vill göra

Det första du behöver göra för att boka din färjebiljett är att komma åt bokningswebbplatsen via denna länk: Boka färja i Filippinerna. En gång där hittar du en enkel meny där du måste välja avgångshamn, ankomsthamn, resedatum och antal passagerare. Därefter klickar du bara på Hitta biljetter.

För att göra det enklare för dig kommer vi att visa dig processen i bilder för en av de mest populära rutterna, färjan från El Nido till Coron.

boka färja i Filippinerna

2. Välj den färja du vill boka biljetter till

Därefter kommer du åt en skärm där du ser alla tillgängliga alternativ för att täcka den rutt du letar efter. Du kommer att se att på höger sida finns priset på resan per person och under det totala priset för alla medlemmar i bokningen.

Observera också att till vänster finns en ritning av en båt, en skåpbil eller ett flygplan, eftersom det också är möjligt att boka flyg och landvägar från denna sida.

I vissa fall finns det också möjlighet att kunna välja den klass du vill resa i. På långa resor som färjan från Manila till Coron, till exempel, kommer det att låta dig välja mellan: ekonomiklass, super Value-klass, 4-bädds stuga eller 6-bädds stuga. Om du klickar på ”i” av information kommer du att kunna se detaljer om var och en av dem. När du väl har valt en av färjorna som visas där klickar du bara på Boka nu.

boka färjebiljetter online

3. Fyll i personuppgifter och betala

Du fattar nästan! När du anger dina personuppgifter är det viktigt att du inte gör ett misstag när du lägger din telefon och framför allt e-postmeddelandet, eftersom det är här du kommer att få bekräftelsen på bokningen av färjebiljetter i Filippinerna som du gör.

boka färja Filippinerna online

Det sista steget är att välja mellan att betala med bankkort eller PayPal, ange data och klicka på Betala. Enkelt, eller hur?

boka färjebiljetter i Filippinerna online

Se till att du har fått e-postmeddelandet när du har betalat (ibland kan det nå mappen ”Skräppost”). Tja, det här kommer att vara den information som du måste visa, på kontoret för det företag som du ska gå in i, innan du passerar säkerhetskontrollen.

Topprutter där du kan boka Färjebiljetter i Filippinerna online

Dessa är de viktigaste vägarna där du kan boka färjebiljetter online i Filippinerna. Och för att göra det ännu snabbare för dig att få din, inkluderar vi ständigt de nya som dyker upp. Bara genom att klicka på dem kommer du att omdirigeras till deras bokningssida.

Boka färjor från El Nido

Färja från El Nido till Coron

Boka färjor från Coron

Färja från Coron till El Nido
Färja från Coron till Manila (endast tillgänglig på söndagar)
Färja från Coron till Puerto Princesa (endast tillgänglig på lördagar)

Boka färjor från Manila

Manila Coron
Ferry – Cebu till Bohol Ferry

Boka färjor från Cebu

Färja från Cebu till Siquijor
Färja från Cebu till Bohol
Färja från Cebu till Bohol

Boka färjor från Bohol

Färja från Bohol till Siquijor
Färja från Bohol till Siquijor
Färja från Bohol till Siquijor

Boka färjor från Siquijor

Färja från Siquijor till Cebu
Färja från Siquijor till Bohol
Färja från Siquijor till Bohol

Boka färjor från Dumaguete

Färja från Dumaguete till Siquijor
Färja från Dumaguete till Cebu
Färja från Dumaguete till Cebu

Resa runt Filippinerna med färja, användbar information

  • Om du är lite kall bör du komma ihåg att i de klasser där du reser inne i färjan är det vanligtvis väldigt kallt. Det är ingen dålig idé att gå förberedd med lite kappa för säkerhets skull. Vi brukar välja att gå på däck för att undvika det.
  • Många av båtarna har en liten ”bar” inuti. Vi sätter ”bar” i citat eftersom det som oftast finns där är läsk, påse kaffe och nudlar förpackade att dricka med varmt vatten.
  • Om du tenderar att bli yr, ta reda på det innan du börjar om havets tillstånd. Snabba färjor ”studsar” ibland genom vattnet, och en biodramin kan hjälpa till att förhindra eventuell yrsel.
  • Jul, påsk och andra högsäsongsdatum är synonymt med fulla båtar. Boka i förväg så att du inte stannar på land!

Har du några frågor om hur du får dina biljetter? Om så är fallet, låt oss veta i kommentarerna så försöker vi ge dig en hand!