Hur man kommer till Bohol från El Nido och vice versa

El Nido och Bohol är två av de vanligaste destinationerna på en resa till Filippinerna. Det som vanligtvis ger resenärer mest huvudvärk är hur man förenar dem utan att slösa bort tid. Därför kommer vi att berätta i detalj hur du kommer till Bohol från El Nido på alla sätt: snabbare (och dyrare) och billigare (och långsammare).

Hur man kommer till Bohol från El Nido med direktplan (dyr, men snabb form)

Vi har tur! Sedan mars 2019 drivs flygningar för att komma till Bohol från El Nido direkt med Air Swift. Mellan 3 och 4 flygningar per vecka är schemalagda och kostar mellan 3 000 och 4 000 pesos (50 € -60 €). På bara 1 timme, utan komplikationer, avgår från El Nido flygplats du kommer att ha anlänt till Panglao International Airport (Bohol).

Direktflyg från El Nido till Bohol

Tänk på att dessa plan är ganska små, så det är lämpligt att du bokar flyg i förväg. Dessutom stiger priserna avsevärt när datumet närmar sig.

UPPDATERING 2022: För närvarande är dessa flygningar inte i drift på grund av pandemin. Vi vet inte när de kommer att kunna etableras igen.

Hur tar man sig från flygplatsen till din destination i Bohol?

En gång på Panglao flygplats (Bohol) måste du ta den transport du väljer beroende på var du ska sova i Bohol. Gillar det här:

 • Om du sover i Alona Beach / Panglao: förhandla om tjänster av en trycicle eller en taxi. Det ska inte kosta dig mer än 100/200 pesos och det är mycket vid dörren. Om du håller dig lugnare kan du boka en hel bil härifrån. Du har mer information i Hur man kommer till Panglao.
 • Om du sover i Loboc: det billigaste är att ta en av bussarna till Tagbilaran från flygplatsen. De arbetar från 4:00 till 18:00 var 30-45: e minut. Det kostar 25 pesos. Turen tar ca 45 minuter. De kommer att släppa av dig vid Dao Terminal och där kan du ta en annan buss, skåpbil eller jeepney till Loboc för 35-50 pesos. Det tar cirka 1 timme. Du kan också förhandla om en taxi för 1 000-1 200 pesos.
 • Om du sover i Anda: du måste ta den tidigare bussen till Tagbilaran och därifrån en buss (100 pesos) eller gå (140 pesos) till Anda. Resan tar mellan 3 och 4 timmar. I Vad du ska göra i Anda berättar vi mer, men om du vill vara mer bekväm i en privat bil, lämna oss en kommentar så skickar vi information om vår betrodda kontakt.

🛏️ Var att sova i Bohol

flyg från El Nido till Bohol

Hur man kommer till Bohol från El Nido via Puerto Princesa och Cebu (billigt, men långsamt sätt)

Om du vill spara lite för att gå från El Nido till Bohol är det bäst att göra det via Puerta Princesa och sedan Cebu. Här berättar vi steg för steg hur du kommer till Bohol från El Nido:

 1. Ta en skåpbil eller buss från El Nido till Puerto Princesa: som vi berättar i Hur man kommer till Puerto Princesa är det snabbaste alternativet skåpbilen. Dessa avgår från El Nido-terminalen från 4:30 till 20:30 och tar cirka 4,5 timmar att göra resan. Du kan hyra den för att släppa av dig direkt på flygplatsen, det bästa alternativet i ditt fall.

Boka din plats från El Nido till Puerto Princesa

 1. Boka ett flyg från Puerto Princesa till Cebu: Air Asia, Cebu Pacific Air och Philippine Airlines kör flera flygningar om dagen från Puerto Princesa till Cebu. Resan tar cirka 1 timme och 20 minuter. Det är möjligt att boka dem från 19 € om du köper dem i förväg, även om det är vanligare att de är cirka 25- € 30, mycket mer vid tillfällen som jul, kinesiskt nyår eller påsk.

Flyg från Puerto Princesa till Cebu City

Från resenär till resenär: vårt råd är att boka flygningen så snart som möjligt, med tanke på avgångstiderna för skåpbilarna från El Nido till Puerto Princesa. Således, om den 1: a är klockan 4:30, skulle det vara tillrådligt att ditt flyg inte avgick före 10:00. Om du vill lämna tidigare kan du tillbringa natten i Cebu. 4C’S Tourist Lodge är det bästa alternativet eftersom det ligger bredvid flygplatsen.

 1. Ta en buss eller taxi från flygplatsen till Pier 1 i Cebu: från Cebu flygplats måste du gå till hamnen för att fortsätta med din resa för att gå från El Nido till Bohol. För att göra detta kan du ta en vit taxi (i Cebu finns inga problem och de är billigare än de gula och det Grab). Linjen går vanligtvis ganska snabbt, men du kan också beställa en Grab från appen. Resan kan ta mellan 30 minuter och en timme, beroende på trafik. Det normala är att du betalar drygt 250 pesos.

Om du vill spara lite och inte har något emot att sakta ner kan du ta MyBus-bussarna. Först måste du gå till SM City köpcentrum (40 pesos) och därifrån till hamnen.

 1. Ta en båt från Cebu till Bohol: ta en båt till Bohols huvudstad Tagbilaran. De vanligaste företagen är Oceanjet och Supercat, som arbetar från 5:00 till 18:40. Om du anländer sent har Lite Shipping en klockan 22:00. Priserna är cirka 800 pesos. Resan tar bara 2 timmar.

Båtar från Cebu till Bohol

 1. Att komma till ditt boende i Bohol: beroende på det område där du har ditt hotell i Bohol kan du bestämma dig för en eller annan transport. Till exempel:
 • Om du åker till Alona Beach / Panglao: du kan välja mellan att ta en taxi (500 pesos, du kan hyra överföringen här), trycicle (300 pesos) eller en jeepney (25 pesos). Här berättar vi mer.
 • Om du åker till Loboc: det billigaste är lokalbussen från Dao Terminal för 50 pesos eller förhandla om en taxi. För att komma till terminalen (även kallad Integrerad bussterminal) kan du ta en trycicle för 20 pesos.
 • Om du åker till Anda: gå till Dao Termina och sedan kan du ta en buss (100 pesos) eller en skåpbil (120 pesos). I Vad du ska göra i Anda berättar vi mer.

Båt från Cebu till Bohol

Ett annat sätt att ta sig från El Nido till Bohol: via Manila

Om du vill komma till Bohol från El Nido med flyg och det inte finns några direktflyg till Bohol den dagen, är det enda sättet att gå med på båda platserna följande:

 1. Boka ett flyg från El Nido till Manila: Det enda företaget som driver dessa flygningar är Air Swift, med en frekvens mellan 2 och 5 dagliga flygningar. Resan tar cirka 75 minuter och priserna varierar avsevärt beroende på hur långt i förväg du köper den. Från 3 400 pesos till 6 000 pesos, boka så snart som möjligt eftersom planen dessutom är mycket små!

Flyg från El Nido till Manila

 1. Boka ett flyg från Manila till Bohol: lämna tillräckligt med uppehållstid (vi rekommenderar minst 3 timmar mellan båda flygningarna), flyg från Manila till Panglao flygplats. Air Asia, Philippine Airlines och Cebu Pacific flyger mellan 8 och 10 gånger om dagen mellan de två destinationerna. Resan tar ca 90 minuter. Det finns fynd på € 20, så länge du bokar i god tid, för om du gör det i sista minuten kan du betala upp till € 100.

Flyg från Manila till Bohol

Om du behöver tillbringa natten i Manila rekommenderar vi att du gör det bredvid flygplatsen. Achievers Airport Hotel är det bästa bland dem som ligger bredvid Terminal 4, som tar emot flyg från El Nido och som driver flygavgångar till Bohol.

Vad väntar dig efter ankomsten till Bohol från El Nido


Har du några frågor gällande hur man kommer till Bohol från El Nido? Vi vill gärna svara dig i kommentarerna!

För att hjälpa dig att njuta av båda platserna, se till att kolla in Bohol Guide och El Nido Guide. Tillverkad av resenärer för resenärer.