Hur man tar sig från Siargao till Bohol och vice versa

Om du planerar en resa till Filippinerna och vill gå med i två av dess mest kända öar, Siargao och Bohol, har du kommit till rätt ställe. Här ska vi berätta hur du kommer från Siargao till Bohol steg för steg.

Det första vi måste berätta för dig är att i båda alternativen måste du gå igenom Cebu. Det är det snabbaste sättet att ta sig från Siargao till Bohol. Naturligtvis kan du också besöka mellanliggande öar som Camiguin eller Leyte, men det enklaste är att göra det via huvudstaden Visayas.

Hur man kommer från Siargao till Bohol snabbt: flyg + färja

Detta är det snabbaste sättet att ta sig från Siargao till Bohol. Vi berättar steg för steg hur du gör det:

 1. Boka ett flyg från Siargao till Cebu: Dessa flygningar varar cirka 1 timme och drivs av Philippine Airlines och Cebu Pacific Air.

Det finns redan flera dagliga frekvenser från Siargao till Cebu, men vi rekommenderar att du bokar i förväg, eftersom det inte är ovanligt att biljetterna tar slut och priserna stiger om du köper dem med kort varsel. Priserna varierar vanligtvis från 25 € -50 €.

Boka flyg från Siargao till Cebu City

 1. Ta en taxi eller buss till Pier 1 i hamnen i Cebu: på Cebu flygplats kan du enkelt använda de vita taxibilarna du ser utanför terminalen (inte de gula, som är dyrare). Ibland är det kö, men det brukar gå ganska fort. Ett bekvämt alternativ (även om det är lite dyrare) är att ta en Grab-bil genom applikationen. Beroende på trafiken kommer det att kosta dig mer eller mindre, men det normala är att siffran knappt överstiger 200 pesos. Turen kan ta från 30 minuter till 1 timme.

För de flesta sparare finns det en buss som heter MyBus som gör en rutt från flygplatsen till SM City köpcentrum (40 pesos) och därifrån till hamnen. Det är ett billigare men långsammare alternativ.

 1. Det sista steget för att gå från Siargao till Bohol är att ta en av båtarna från Cebu till Bohol (Tagbilaran): De av företag som Oceanjet och Supercat avgår ofta från 5:00 till 18:40, med några nattalternativ som Lite Shipping (klockan 22:00 till Tagbilaran och klockan 1:00 till Tubigon). Priserna är runt 500-600 pesos.

Båtar från Cebu till Bohol

 1. En gång i Tagbilaran, beroende på var ditt boende i Bohol är, måste du ta en annan transport:
 • Om du åker till Alona Beach /Panglao: du kan välja taxi (500 pesos), trycicle (300 pesos) eller en jeepney (25 pesos). Här berättar vi mer.
 • Om du åker till Loboc: du kan ta en trycicle till Dao Terminal för cirka 20 pesos och sedan en jeepney eller buss för 35-50 pesos. Du kan också förhandla om en taxi.
 • Om du åker till Anda: du kan ta en buss (100 pesos) eller en skåpbil (120 pesos). I Vad du ska göra i Anda berättar vi mer. Om du vill ha mer komfort kan vi skicka dig en kontakt från en privat bil till Anda.

Sista passet från Siargao till Bohol: båt från Cebu till Bohol

Hur man tar sig från Siargao till Bohol billigt: färja + färja

Om du vill åka från Siargao till Bohol på det billigaste sättet har du inget annat val än att spendera några timmar till på rutten. Ändå har detta sätt fördelen att en del av det är på natten, så du skulle också spara en hotellnatt. Låt oss gå dit, vi berättar steg för steg hur du går från Siargao till Bohol:

 1. Ta en båt från Siargao (Dapa) till Surigao: turen tar 2 och en halv timme och kostar cirka 250 pesos. Det är bäst att ta den sista, eftersom nästa båt du ska ta inte lämnar förrän 19:00. Kontrollera i förväg scheman från Siargao, men det är normalt att det finns båtar från 5:30 till 12:00.
 2. Ta en båt från Surigao till Cebu: för närvarande finns det 3 företag som gör denna resa, Cockalion Shipping Lines, Medallion Transport och Starlite Ferries. Den första avgår varje dag klockan 19:00, den andra på tisdagar, torsdagar och söndagar klockan 20:00 och den tredje varje dag klockan 21:00. Du reser i en säng och det finns olika klasser, priserna börjar på 825 pesos. De av Medallion och Starlite kan bokas online, de av Cockalion måste du köpa dem i själva hamnen. Du kommer fram till cirka 3:30-4:30 i Cebu City. De anländer vanligtvis till terminal 3 eller 4 i hamnen i Cebu. Så du kan gå eller ta en taxi till Terminal 1, där färjor till Bohol avgår från.
 3. Ta en båt från Cebu till Bohol (Tagbilaran): vi berättar allt i föregående avsnitt.

Båtar från Bohol till Cebu City

 1. Gå med kollektivtrafik till din destination i Bohol eller Panglao: vi berättar allt i föregående avsnitt.

Stränder i Bohol

Hur man tar sig från Bohol till Siargao

Om du funderar på att göra resan i motsatt riktning, det vill säga att gå från Bohol till Siargao, behöver du bara göra de föregående stegen i motsatt riktning. Jag menar:

a) Hur man tar sig från Bohol till Siargao med färja + flyg

Här berättar vi steg för steg:

 1. Ta den första båten från Tagbilaran till Cebu för att komma fram i tid till flygplatsen. Du kan göra din bokning här.
 2. Om du åker taxi eller buss från hamnen till Cebu flygplats måste du åka till inrikesterminalen. Ovan berättar vi mer detaljerat hur du gör denna turné.
 3. Ta ett flyg från Cebu till Siargao. Turen tar ca 1 timme. Priserna beror på datum och förhandsbesked du bokar. Du kan se dem från € 25 till € 80 eller mer om du går i tider med hög efterfrågan. Vi rekommenderar att du bokar i förväg.

Boka flyg från Cebu City till Siargao

b) Hur man tar sig från Bohol till Siargao med färja + färja

Här berättar vi steg för steg:

 1. Ta en båt från Tagbilaran till Cebu: det är bäst att ta den för att vara i Cebu runt 17:00. Om du reser med rederiet Starlite från Cebu till Surigao bör du lämna klockan 6:00. Du kan göra din bokning här.
 2. Ta en båt från Cebu till Surigao: de tre företagen är Cockalion, Medallion och Starlite Ferries. Den första fungerar varje dag klockan 19:00, den andra på måndagar, onsdagar och fredagar klockan 19:00 och den tredje varje dag klockan 10:00. Med de första 2 kommer du fram runt 4:00 i Surigao. Priserna beror på vilken klass du reser i, men de börjar på 825 pesos.
 3. Ta en båt från Surigao till Dapa (Siargao): Priserna är cirka 250 pesos, enligt företaget. De börjar köra runt 5:00 och båten tar cirka 2,5 timmar.

Mangrover av Siargao


Har du några frågor gällande hur du reser från Siargao till Bohol? Fråga oss i kommentarer, vi svarar dig gärna!

Dessutom, i Bohol Guide och Siargao Guide hittar du all information du behöver för att njuta av dessa två vackra destinationer i Filippinerna.