IATI Insurance: Dåliga och bra recensioner efter många erfarenheter

IATI Försäkring?Recensioner? Vi hade exakt samma tvivel innan vi tecknade reseförsäkring för första gången. Men ”tack” till antalet gånger vi har varit tvungna att använda deras tjänster har vi kunnat uppleva från första hand vad som är en av dem och våra IATI Seguros-åsikter är 100% grundade.

Vi har rest intensivt i många år och kontinuerligt sedan 2014, så vi har haft tillräckligt med tid att testa denna försäkring och tävlingens, samt chatta med personer som har använt Intermundial, Mondo, Mapfre, Chapka eller andra. Och genom att samla all den informationen fortsätter vi att välja och rekommendera IATI Seguros. Naturligtvis är ingen perfekt och därför kommer Jairo (som är den som oftast har behövt det) i den här artikeln att berätta bra och dåliga erfarenheter av dem och vår åsikt om IATI i allmänhet.

IATI Insurance dåliga recensioner

Låt oss börja med vad, förutom 5% rabatt på reseförsäkring, du har letat efter IATI Seguros, dåliga recensioner. Vi måste naturligtvis säga att balansen är helt positiv, och det är därför vi fortsätter att säga att vi tycker att det är den bästa reseförsäkringen.

Den berömda omvända laddningen

När vi pratar om ”IATI Insurance bra recensioner” kommer jag att nämna omvänd laddning som något positivt, eftersom det är ett utmärkt tillägg, problemet är att jag ännu inte vet hur det används. En av de saker som IATI främjar är möjligheten att ringa dem från utlandet utan kostnad, men efter år med dem har jag ännu inte sett en förklaring till hur man gör det. Visst skulle jag kunna ta reda på det på Google, men jag tror att det skulle vara bra om när du får policyn förklarar de i två rader hur man ringer dem gratis från vilket land som helst.

Hur som helst, om du betalar för samtalet och sedan visar räkningen kommer du att ersättas för den kostnaden.

Att identifiera sig är ibland långsamt

Visst finns det en juridisk anledning till detta, men vid de många tillfällen jag har ringt för att begära hjälp har det inte varit användbart att ge mitt namn och ID, de insisterar alltid på att jag ger policynumret. Jag vet inte exakt varför, men ibland har man inte den informationen till hands och det är lite tungt att behöva leta efter den i vilka situationer.

Inte 100% anpassningsbar

Även om det verkar för oss den bästa reseförsäkringen för allt den erbjuder, ger det ibland en känsla av att du har så många täckningar att vissa kanske inte behöver oss. Jag tror att om det fanns ett alternativ att anpassa alla detaljer i täckningen skulle det kunna bli billigare. Till exempel har IATI Backpacker stor täckning, bland annat dykning upp till 20 meter och vandring upp till 3 000 sticker ut. I mitt fall använder jag dykdelen, men jag skulle vilja kunna eliminera vandringsdelen eftersom jag vanligtvis inte använder den.

App och WhatsApp

Numera går nästan allt online och baserat på appar. Enligt min mening skulle IATI Seguros göra ett steg i kvalitet om de erbjöd möjligheten att hantera din policy via sin egen app, lite mindre föråldrad.

REDIGERAD MARS 2022: Jag har kunnat prata med IATI Seguros det och de försäkrar mig om att de arbetar med en ny app, så detta faktum faller bort från listan över ”IATI Seguros åsikter” snart Peka för dem!

iati säker tripadvisor recensioner

IATI Insurance bra recensioner

En av de främsta anledningarna till att vi rekommenderar IATI Seguros som den bästa reseförsäkringen är att de dåliga sakerna verkar få och lätt att förbättra och de goda är många och kraftfulla. Till exempel:

Att anställa är superenkelt

Du kommer helt enkelt åt från den här länken. Du väljer destination och datum så ser du vilka typer av policyer som är tillgängliga. Välj din, gör betalningen och du har den. Jag säger ingenting, men om tävlingen har plagierat den här processen kommer det att vara för något.

MEGA-täckningar

År 2018 fördubblade de, utan att påverka priset, täckningen av sin politik. Nu når de upp till 500 000 euro. Var försiktig så att de inte kommer för att rädda dig i en helikopter med jacuzzi!

24-timmars support på ditt språk

Nedan kommer jag att gå in i detaljer och berätta om min erfarenhet av IATI, men ja, förutom att vara tillgängliga 24 timmar om dygnet har de översättare. Många av de mest kända företagen (till exempel World Nomads) har inte den här tjänsten. Jag talar engelska perfekt, men när jag var i Filippinerna i mars 2018 kände jag mig så dålig att jag inte ville anstränga mig. Lösning? Vi ringde till 3 med en simultanöversättare.

iati säkra recensioner

Kvalitet – Pris

Ja, det finns billigare reseförsäkringar än såklart! Men om du läser det finstilta … Jag tvivlar på att du kommer att bli övertygad. I IATI-köpprocessen ser du alla detaljer om vad du anställer. När det gäller de andra billigare företagen: nej. Om du råkar ut för en större olycka på din resa kan du ha sparat 5 € i din försäkring innebära att du betalar ur fickan en riktig ruin.

Du betalar inte en enda euro i förskott

Om du har några medicinska behov och ringer dem skickar de dig till ett pålitligt sjukhus. Där behöver du inte betala något, varken besöket, testerna eller medicinerna. Jag har fått betalt för ett flyg tur och retur för att åka till ett sjukhus!

Om du har en nödsituation och du går till läkaren innan du ringer dem kommer du att betala ur fickan, men när du presenterar räkningarna senare kommer de att ersätta dig.

Bortom hälsa: flyg, bagage, olyckor …

Många tror att reseförsäkring endast är för fall där du blir sjuk. Med detta kommer du också att täckas för förlorat bagage, missade flygningar och till och med olyckor i motorfordon. Om något händer med dig, till exempel i en tuk-tuk i Thailand, är IATI en av få som kommer att tjäna dig.

Samla

Även om jag fortfarande inte vet hur det görs (som vi redan pratade om i ”IATI Insurance dåliga recensioner”), är det fantastiskt att kunna kontakta dem gratis.

IATI Försäkring Tripadvisor

Eftersom vi är… Jag ska berätta en ”hemlighet”. I resevärlden/ internet känner vi nästan alla och du får reda på allt. Därför vill jag bara varna dig för vad du kan få reda på där ute.

Till exempel letar du efter IATI Seguros recensioner på Tripadvisor är det lätt att hitta både bra och dåligt. Vilket är normalt eftersom inget företag är 100% ofelbart. Vad som händer på just den webbplatsen är att mycket av kritiken görs från konton som direkt är av tävlingen. Fult spel? Ja. Men jag antar att det är normalt med tanke på IATI: s popularitet.

Det händer också, till exempel på Facebook. Om du i någon grupp hittar kritik mot en viss Ana López… är ett falskt konto för Intermundial, tävlingen. Och som den här kan berätta flera fler från andra företag.

IATI-försäkring: 100% verkliga upplevelser

Som jag sa i början har jag tyvärr använt IATI-reseförsäkringstjänster vid många tillfällen. Till den grad att det 2018 kan ha slagit något användningsrekord. Dessa nedan är några av mina erfarenheter med IATI Seguros.

Tokyo, maj 2018: Ländryggen farväl

Skrämmande, jag önskar det egentligen inte på någon. När jag var i Tokyo med vänner gav han mig en ländrygg som hindrade mig från att flytta. Varje steg var en enorm smärta. Att ta sig från Shibuya tunnelbana till boendet var en prövning. Där ringer du snabbt IATI:s 24-timmarstelefon för att få hjälp. Jag fördes med taxi till en ultramodern klinik, läkaren såg mig, jag röntgades och jag sågs av en sjukgymnast som jobbade magiskt på min rygg. Räkningen översteg 500 euro och jag betalade absolut ingenting.

Kyoto, maj 2018: Japanska sjukhuset

Jag hade lidit av ett andningsproblem från Filippinerna och jag blev hänvisad till ett av de bästa sjukhusen i Kyoto, i hjärtat av staden. För att komma dit betalade de mig taxin (som i Japan inte är direkt billig). Läkaren talade inte ett ord engelska och jag fick omedelbart, via iPad, en samtidig översättare. Självklart betalar jag inte för besöket eller de mediciner jag ordinerats.

Surigao, april 2018: Andningsproblem

Jag tillbringade 5 dagar på sjukhuset för andningsproblem. Den här gången var det inte ett sjukhus med avtal med IATI, så jag var tvungen att betala mig själv och de skulle ersätta mig. Normalt görs detta vanligtvis via post, men de vände sig i mitt fall och eftersom de var i Cebu kom de till mitt hotell för att betala mig i handen.

Romblon, mars 2018: betalda flygningar

Vi var Romblonöarna, där sjukhuset lämnade mycket att önska. Jag gick själv eftersom jag hade ont i bröstet och fick höra att jag kunde få svår lunginflammation. Jag ringde snabbt IATI och vi kom överens om att jag skulle flyttas till ett av de bästa sjukhusen i Filippinerna, i Manila. Jag fick betalt för idé- och returplansbiljetter! För tillfället köpte jag flygen (det är något de gör, men det fanns bara en plats kvar och jag ville inte vänta) och de återbetalade det snabbt.

iati säkra bra recensioner

I det här fallet var jag så sjuk att jag inte ville prata på engelska. De satte en simultanöversättare på våra samtal så att jag kunde snabba upp allt.

Chiang Mai, juli 2017: Ett ultraljud

När jag var i Thailand började mitt vänstra bröst göra ont. Jag ringde och efter en halvtimme var jag på sjukhuskontoret. Jag hade ett ultraljud och allt var bra. Problemet kom när det gällde att lämna sjukhuset. På grund av ett fel i e-postmeddelandet hade de inte fått betalningsgarantin från IATI och säkerhetsvakterna skulle inte låta mig lämna. Jag blev väldigt arg, ringde tillbaka och de fixade till slut allt.

IATI Seguros recensioner

Malaysia, november 2017: Privat förare och översättare

Han hade kommit från att ha drabbats av en urininfektion i Thailand och det såg ut som att han kunde få ett återfall. Jag blev remitterad till ett mycket bra sjukhus där det på den tiden inte fanns någon som pratade engelska. För att lösa det kom en chaufför och hämtade mig i en privat skåpbil som fungerade som översättare mellan läkaren och mig.

Och så skulle jag kunna berätta många fler om mina erfarenheter av IATI Seguros, men jag tror att du med detta redan kan få en uppfattning om kvaliteten de erbjuder.

5% rabatt på IATI reseförsäkring

Visst har du redan hört talas om 5% rabatt på IATI som vi erbjuder olika resesidor. Som du redan vet om du känner oss lite rekommenderar vi aldrig något vi inte litar på, och det är anledningen till att vi satsar på IATI och inte på andra företag.

När du tecknar din försäkring från vår länk tar vi, förutom att du tar en bra rabatt, även en liten provision, vilket hjälper oss mycket att kunna gå vidare och skapa innehåll som hjälper dig i dina resor.

Det är inte något vi vill dölja, tvärtom, många gånger tackar du oss för allt vi delar och frågar hur du gör din del, för det här är ett av de bästa sätten. Genom att klicka på följande bild kommer du till IATI-webbplatsen och 5% rabatt kommer att tillämpas:

Om du har några frågor om våra IATI Seguros åsikter eller om din försäkring i allmänhet, tveka inte att skriva till oss så att vi kan ge dig råd med vår erfarenhet.