Om att äta i Siargao: de bästa restaurangerna och barerna på ön

En av planerna att göra i Siargao som vi föreslog var att njuta av öns gastronomiska erbjudande. Tack vare turistutvecklingen hittar du otaliga restauranger där du kan äta i Siargao med mat från hela världen, men också traditionella carenderias eller matställen där du kan upptäcka den lokala gastronomin.

Matpriserna i Siargao är något dyrare än någon annanstans i Filippinerna, men det kommer att vara sällsynt att du spenderar mer än € 10- € 15 per person på de bästa restaurangerna på ön. Om du vill hushålla är det möjligt att äta i Siargao för drygt 1 €. Det finns alternativ för alla smaker!

Som experter på att resa gratis till Filippinerna, här vill vi rekommendera de bästa ställena att äta i Siargao:

Bästa billiga restaurangerna i Siargao – TOPP -restauranger

Miguels Taqueria och Cerveceria

Detta är vårt favoritställe att äta i Siargao till ett bra pris. Det är ett litet hörn i staden General Luna där burritos och tacos serveras till ett oslagbart pris. För 80 pesos har du en mycket bra burrito med rikliga ingredienser, åtföljd av leendet från tjejerna som driver den.

Bäst av allt, de har ett spektakulärt vegetariskt alternativ. Dessutom serverar de öl och ett bra te med citronglass för att sänka värmen.

Det dåliga: de öppnar inte för middag, bara från 12:00 till 20:00.

Uppdatering mars 2019: de berättar att de nu ligger på general Lunas huvudväg, att de öppnar på natten och att priserna har stigit lite. Siargao byter vid forcerade växlar…

ät på Miguel's Tacos Siargao

Aventinos pizza

Vi är fantastiska stamgäster i grenen av denna pizzakedja som ligger i General Luna. Med ett bra utbud av pizzor där du kan välja degens tjocklek är sanningen att värdet för pengarna för dessa är oslagbart. För 200 pesos kunde 2 personer äta perfekt. Dessutom har de också lite pasta och kötträtter.

Om du är vegetarian eller vegan kan du be dem ta bort köttet eller osten från pizzan, de är väldigt trevliga!

De har ett kylskåp med några av Siargaos kallaste läsk och öl, men missa inte deras buko shake. Denna kokosnötsmoothie är en av de bästa på ön.

Du hittar också andra Aventinos platser i Dapa och nära Cloud 9.

ät Aventino's Pizza Siargao

Dadang och William Matställe

Du hittar många carinderier där du kan äta i Siargao till ett bra pris, en av våra favoriter är Dadang & William Eatery, som ligger på vägen till General Luna.

I den hittar du många ”krukor” där du kan välja vad du vill äta för cirka 30 pesos per portion. Dessutom är det ett av få ställen med många vegetariska och veganska rätter.

De har avokadosmoothies för 50 pesos! Kom ihåg att beställa dem med ett sugrör och samarbeta med en ren Siargao.

Mammas grill

En autentisk institution att äta i Siargao, du kommer att känna igen mammas genom sin enorma rökpelare på vägen som går till Cloud 9 från General Luna. I det tillagas grillat kött och fiskspett till ett bra pris.

Även om platsen utvidgades för länge sedan, försök att gå snart eftersom det är en av de mest populära platserna att äta i Siargao, det blir nästan alltid trångt.

Lolos Tacos

Om du ska gå genom Stilla havet, missa inte denna lilla plats där tacos, burritos och quesadillas serveras i filippinsk stil. Rätterna är lite dyrare än Miguels, men de är spektakulära. Dessutom har de vegetariska alternativ, smoothies och kalla öl!

ät Lolo's Tacos Siargao

Bästa mellanprisrestauranger i Siargao – TOPP-restauranger 2020

Kermit Surf &Dyk Ecocamp

Det är inte ovanligt att det finns en väntelista på nästan 1 timme varje kväll på Kermit, de serverar några av Siargaos bästa pizzor, pasta och risotto. Du kan försöka boka (även om de ibland inte erkänner dem), men om du inte kan, kommer väntan att vara värt det. Våra favoriträtter är Risotto al Funghi Porcini och Gnocchi al Gorgozola. Dessutom, från 17:00 till 19:00 finns det happy hour i cocktails!

Bravo Beach Resort

Potatisomelett, escalivada, patatas bravas…? i Siargao? Om du saknar spansk mat, ta en rundtur i Bravo. Förutom dessa typiska och rika tapas hittar du andra rätter som hummus eller en utsökt vegansk hamburgare. Det är en av de platser med mer atmosfär på ön, har utsikt över havet och en liten pool där du kan ge dig en blötläggning.

escalivada i Bravo Siargao

La Carinderia

Denna lilla utomhusrestaurang är en av våra favoritplatser att äta i Siargao. Italienskägd meny innehåller typiska italienska rätter med några andra från Filippinerna. Smaken är bra, men du måste komma ihåg att portionerna är lite små för priserna, som tenderar att vara höga.

Bästa frukostarna i Siargao

Lunares Café Siargao

Om vi var tvungna att välja en plats att äta frukost i Siargao, skulle vi satsa på Lunares Café. Ägs av ett filippinskt-italienskt par, det är inte konstigt att här är det bästa kaffet på ön och de bästa croissanterna. Juicerna och smoothiesna är också fantastiska och har ett urval av veganska bakverk och bakverk. Vill man ha en bra brunch har de även salta rätter. Som en nyfikenhet gav de i slutet av 2020 platsen en ansiktslyftning och gjorde den lite mer elegant.

frukost på Siargao Lunares Cafe

Shaka Siargao

Om det finns en instagrammbar webbplats på ön är det Shaka. Beläget i Cloud 9 och med cool utsikt serveras vackra smoothies bowls här. De har till och med açaí! Gillade du dem? Du hittar filialer av detta företag i Panglao (Bohol), El Nido och Moalboal. I de två första serverar de några spektakulära hamburgare och har också hantverksöl som får dig att bli kär.

skål açai Siargao Shaka

Karta över Siargao

Upptäck dessa ställen att äta i Siargao på den här kartan över ön som vi har förberett för dig:

Guide till Siargao

Du har mycket mer information i vår Siargao Guide: vad du ska göra, hur du kommer dit och annan intressant information.

Om du har några förslag på lunch eller middag i Siargao kommer vi att vara glada över kommentarerna.