Sov på White Villas Resort, Siquijor

Vårt senaste besök i Siquijor var början på ett nytt äventyr i Filippinerna. Vi ville börja, efter så lång väntan på att återvända till vårt älskade paradis, ta några dagars avkoppling framför havet i ett boende med stora bekvämligheter och tjänster. Därför valde vi vid detta tillfälle att sova på White Villas Resort i Siquijor.

White Villas Resort i Siquijor

Läge white villas resort: San Juan området

Det första vi tittade på när vi valde boende var platsen. Platsen var tvungen att uppfylla flera viktiga lokaler: första raden av havet, nära restauranger där du kan variera menyn och en strategisk plats för att hyra en motorcykel och gå ut för att utforska Siquijor.

När man satte ihop all den informationen var det ingen tvekan om var man skulle peka: San Juan. Och redan efter att ha rensat området kostade det oss inte att välja den utväg som skulle välkomna oss i mer än en vecka: White Villas Resort Siquijor.

bästa området att bo i Siquijor

White Villas Resort, starkt rekommenderat hotell i Siquijor

White Villas Resort har olika typer av rum. Familjevillorna erbjuder plats för stora grupper, medan med bungalows, standard dubbelrum och superior dubbelrum är utformade för två personer. Vi valde Superior Dubbelrum, något billigare än bungalows eftersom det inte ligger precis framför poolen, men med utmärkt utsikt tack vare den övre balkongen.

bästa utväg i Siquijor

När vi kom in i rummet var vi redan klara med att vi hade lyckats. Rummet är rymligt, rent och med en fin och något minimalistisk inredning. Sängen, mycket bekväm och med vita, mjuka och nya lakan, erbjuder utsikt över balkongen, från vilken du kan se både poolen och havet.

Rummen på White Villas Resort Siquijor har alla moderna (split-typ) luftkonditioneringsapparater som är tysta och inte luktar dammigt som äldre modeller. En annan punkt till förmån för de varma dagarna som vi var tvungna att spendera på ön.

Kolla datum och priser här

 

Rummet har också ett litet kassaskåp, en bra garderob där du kan placera dina saker, en kettel för att värma vatten och ett sortiment av kaffe och te att göra i själva rummet. Det erbjuder också ett par gratis flaskor vatten. Men i vårt fall, som vi alltid försökte minska plastförbrukningen maximalt, fyllde vi på våra återanvändbara flaskor med dricksvattenautomaterna ordnade utanför rummet och restaurangen.

hotell handfat

Diskbänken är liten och något grundläggande. Den har en varm dusch med bra tryck, vilket ibland missas i Filippinerna.

När det gäller wifi kan vi säga att det är över genomsnittet som du kan hitta i Filippinerna. Siquijor är en av turistöarna med sämst mobiltäckning (i just detta område är det verkligen knappt) och wifi svarade oftast ganska bra förutom vid någon specifik tidpunkt. Inte överraskande har de 7 routrar fördelade över hela hotellet.

Om vi var tvungna att lyfta fram en negativ punkt i Superior Double Room of the White Villas Siquijor skulle det säkert vara bristen på myggnät (vilket hjälper till att lufta rummet utan att använda luftkonditioneringen) och kylskåp, som vi senare skulle hitta när vi försökte bungalowen framför poolen (du kan se den i videon i slutet av den här artikeln).

Villorna i De Vita Villorna Siquijor

Under vår sista natt på White Villas Resort hade vi nöjet att bli befordrade till en av deras villor vid poolen och blev verkligen kär i den. I den kunde vi hitta några av de detaljer som vi hade saknat i Superior Double Room, till exempel ett kylskåp där man kan hålla vattnet svalt och ett par fönster med myggnät för att ventilera rummet utan att använda luftkonditioneringen.

Dessa bungalows vid poolen är ännu rymligare än det tidigare rummet vi bodde i och har bland annat en mycket större terrass att koppla av på för att läsa en god bok och ett större och något modernare handfat. Definitivt ett 10 rum.

villor i White Villas Resort i Siquijor

Gemensamma utrymmen på orten

Rummen på White Villas Resort i Siquijor är ordnade runt dess centrala pool. Det är en liten pool, men att ha hotellet med få rum blir aldrig fullt. Faktum är att 90% av tiden vi använde poolen var vi helt ensamma.

hotell med pooler i Siquijor

Mellan poolen och stranden finns ett område där du kan hitta olika solstolar, stolar och hängmattor där du kan sträcka ut dig för en drink, titta på solnedgången eller bara vila.Dessutom har de också paddelbräda och kajaker som kan hyras för att upptäcka detta område i Siquijor. Faktum är att hotellets gäster har 2 gratis timmar kajakpaddling om dagen. Det är ett bra alternativ om du vill snorkla på de närliggande marina helgedomarna Paliton, Maite eller till och med Tubod.

Hotel White Villas Resort i Siquijor

Om du reser med barn till Filippinerna är White Villas ett utmärkt val. Vi såg många familjer under vår vistelse och alla var glada. Barnen har en liten pool för sig själva och stranden är mycket bekväm att leka med. Genom att inte ha något djupt vatten har du inget att frukta. Personalen är också super tillgiven med de små.

Restaurang och frukost ingår på White Villas Resort

Även om en av anledningarna som fick oss att välja White Villas Resort i Siquijor var det stora utbudet av närliggande restauranger där vi åt lunch och middag, hade vi också möjlighet att prova några rätter från menyn på dess restauranger.

I vårt fall, som vegetarianer, hade vi inte mycket variation att välja mellan. Rätterna vi provade var bra. De skulle varken skjuta raketer eller kritisera hans brev. Det är sant att vi träffade mer än en kund av restaurangerna som åt varje dag där och de var mycket nöjda med menyn.

var att sova i Siquijor

När det gäller frukosten som ingår på White Villas Resort kan vi säga att det är MYCKET, med stora bokstäver, varierat. De erbjuder en självbetjäningsbuffé med frukt, rostat bröd, pannkakor, kaffe, te, juice och en mängd typiska filippinska frukosträtter. Dessutom kan du också välja en maträtt från deras frukostmeny för att laga den så att du kan laga mat just nu. Inte en mycket snabb service, men varje morgon kunde vi njuta av en utsökt mango- och bananpannkaka som ingår i rumspriset.

Middagar på stranden, grill och happy hour

Flera gånger i veckan förbereder Siquijor’s White Villas Resort stolar och bord på stranden för att erbjuda middagar med levande ljus vid havet. Till menyn, förutom den som finns tillgänglig dagligen, kan du lägga till ett brett utbud av skaldjur och färsk fisk, samt olika kött som görs på grillen just nu.

Dessutom, dagligen, från 16:30 erbjuder de sin happy hour med 2×1 i cocktails. De har ett bra utbud av kombinationer och är öppna för nya förslag som vår älskade Mango Daiquiri.

Middag vid havet i Siquijor på White Villas Resort

Restauranger nära White Villas Resort

De viktigaste restaurangerna nära White Villas Resort är:

 • Rackartyg: Varierad meny allt från hamburgare till nudlar och med levande musik varje kväll.
 • Dagsa: Mycket större än Monkey Bussines, det erbjuder också levande musik dagligen och en mycket bredare meny. Naturligtvis tar de vanligtvis längre tid att servera med tanke på storleken på deras kök.
 • Dolce Amore: Vår favoritrestaurang i Siquijor. För att komma till det, om du inte vill gå lite (10 minuter), måste du göra det med motorcykel eller trycicle eftersom det inte är så nära som de tidigare, men dess hemlagade italienska mat och dess service får dig att bli kär.
 • Chelles Rock Bistro: Ett par minuters promenad bort är detta ställe superfint och har en mängd olika filippinska rätter och medelhavsmat. Pitabrödet med hummus och seitan är bra.

I vår guide till restauranger i Siquijor kan du hitta mer information om de viktigaste ställena att äta och äta på ön.

White Villas Resort Översikt

Eftersom vi vet att det är samma sak att läsa det än att se det live, visar vi dig White Villas Resort i den här videon:

Slutlig granskning av White Villas Resort

Det viktiga i dessa fall är att fråga oss själva: skulle vi upprepa? Och med tanke på att vi gick i 4 dagar och slutade spendera mer än en vecka är svaret uppenbart: Ja, naturligtvis skulle vi upprepa!

Poäng för:

 • Området är oslagbart.
 • Det ligger vid foten av stranden och har en pool för när tidvattnet är lågt.
 • Rymliga, rena och moderna rum.
 • Mycket vänlig personal.
 • Bra valuta för pengarna jämfört med dyrare orter som Coco Grove.

Poäng emot:

 • Priset på tjänster som motorcykeluthyrning eller tvätt är högre än i närliggande anläggningar.
 • Det är en resort med stor potential men som skulle behöva lägga lite mer koll på små detaljer som myggnät i alla rum, kylskåp i superiorrum eller handdukar av högre kvalitet.
 • Trädgården kunde se mycket bättre ut med lite mer uppmärksamhet.
 • Stranden, om det inte finns ett högvatten, ger inte ett bra dopp och du måste gå till närliggande stränder.

Slutpoäng: 9/10 Filippinska sulorPoäng Vita Villor

Kolla priser och boka

Kolla här tillgängligheten av white Villas Resort för dina resdatum, eller kolla in dessa andra Siquijor hotell: