Var att bo i Camiguin: de bästa hotellen och områdena

För ett par år sedan började Camiguin bli en av favoritöarna av resenärer som upptäcker Filippinerna. Om du är fast besluten att besöka den och känner till de största attraktionerna att se i Camiguin, letar du säkert efter det bästa stället att bo i Camiguín.

Med flera besök på ön på ryggen, här berättar vi de bästa områdena att sova i Camiguin och hotellen som gör din vistelse roligare.

De bästa områdena att bo i Camiguin

Huvudstaden i Camiguin är Mambajao, som ligger 3 kilometer från hamnen i Balbagon (ankomstpunkten med båt till ön från Bohol) och bara 2 kilometer från den lilla flygplatsen på ön. Därför är det inte ovanligt att du hittar de flesta hotell att bo i Camiguín är mer eller mindre nära detta område.

Specifikt ligger nästan alla hotell i Camiguín i kommunerna eller barangay i Mambajao: Bug-ong, Agoho och Yumbing, främst. Dessa ligger på öns nordvästra kust, mycket nära startpunkten för båtarna till White Island. Härifrån kan du turnera Camiguín bekvämt med din motorcykel eller hyra en trycicle för hela dagen. Dessutom är det där de flesta restaurangerna på ön är koncentrerade, utan att vara mycket mindre trånga. Därför är vårt råd att stanna här.

För att komma till denna hotellzon i Camiguín från flygplatsen kan du ta en privat trycicle, något som inte bör kosta dig mer än 100 pesos, eller åka en av motorelas (små jeepneys) som kör runt ön för 10 pesos per person.

För att göra det från hamnen i Balbagon kan du välja en trycicle som gör dig till en speciell resa. Dessa är cirka 200 pesos totalt. Det billigaste alternativet är att ta en trycicle eller en motorela till Mambajao (9 pesos per person) och sedan en annan till Agoho-Yumbing för 10.50 pesos mer.

Om du kommer till Camiguin från Mindanao (Balingoan) kommer du fram till hamnen i Benoni. Sedan kan du åka till Mambajao med jeepney för 25 pesos eller förhandla om en trycicle eller privat multicab till ditt hotell.

Du kan ta en titt på platserna för hotellen i Camiguin på kartan som vi har förberett för dig i slutet av den här artikeln.

vit ö camiguin

Billiga hotell i Camiguin

Pabuas stugor

En av de billigaste platserna att bo i Camiguin är detta enkla pensionat som ligger i Yumbing, mycket nära båtterminalen till White Island. Det här är din plats om du vill ha något grundläggande och rent att sova i eftersom du tror att du kommer att tillbringa dagen med att utforska ön och fortfarande vill vara nära restauranger och barer. Tänk på att duscharna inte har varmvatten och att wifi sällan fungerar. De har dubbelrum, men även rum för stora grupper. Priserna börjar på 12 € per natt.

Priser och datum på Pabua’s Cottages

Hilltop Bed and Breakfast

Detta är en av våra favoritplatser att bo i Camiguín. Beläget på en kulle, men mycket nära hela Yumbing-området, är det bästa med detta bed and breakfast vänligheten hos tjejerna som hanterar det och naturligtvis dess utsikt. Rummen är enorma, mycket rena och frukostarna, som ingår i priset, är bra. Dessutom ger de dig alla faciliteter för att upptäcka ön, att kunna hyra motorcykeln där. Priserna är cirka 36 € per dubbelrum med en frukost som vi inte kommer att lura dig, är mjölk!

Hitta ditt rum på Hilltop Bed and Breakfast

Hilltop Bed and Breakfast i Camiguin© Hilltop Bed and Breakfast

YSLA Camp och Eco Resort

Låt oss vara tydliga, den här webbplatsen är väldigt cool! Det är ett modernt komplex där du hittar butiker i den renaste ”glamping” -stilen, det vill säga väldigt söt, med sina uppblåsbara madrasser för sömn och luftkonditionering, men också mycket mysiga rum. Atmosfären och faciliteterna – utgång till stranden, pool … – gör alla resenärer som bestämmer sig för att stanna i detta hörn av Camiguín lämna glada. Du kan sova här från € 36, inklusive frukost.

Läs mer om YSLA Beach Camp och Eco Resort

Stugor med utsikt över bergen

Vid vårt senaste två veckors besök i Camiguin bestämde vi oss för att prova detta lilla hotell nära Agoho och vilken hit! Vi var så bekväma att vi skulle ha stannat längre. Det är en uppsättning stugor av ett kanadensiskt-filippinskt par som är idealiska för vila. Alla är uppdelade i 2 delar: sovrum (varmvatten och luftkonditionering) och kök-matsal. Till skillnad från många gånger i Filippinerna har detta hotell i Camiguin ettfullt utrustat kök, perfekt om du vill göra frukost (vi blir alla trötta i slutet av att vara hela dagen med äggröra) eller en lätt middag eftersom du dessutom i Agoho hittar en liten marknad med allt du behöver.

Ägarnas vänlighet, chattarna på din egen terrass, den goda internetanslutningen och helt enkelt den fred som andas på denna plats fick oss att bli kär. Därför tillägnade vi en egen artikel: ”Sleeping in Mountain View Cottages, Camiguin”. Om du går, säg hej till Henry från oss!

Boka i Mountain View Cottages

sova camiguin bergsutsikt stugor

Camiguin Volcan Beach Eco Retreat &Dyk Resort

Om du letar efter en speciell plats att bo i Camiguín kan detta vara ett av de mest rekommenderade hotellen. Förutom stilfullt inredda rum har de bungalows med havsutsikt. Anläggningen har direkt tillgång till havet, men inte en strand, som erbjuder bad- och snorklingsmöjligheter. Du har också en dykbutik, perfekt om du funderar på dykning i Camiguín. Priserna börjar på 34 € per natt.

Boka i Camiguin Volcan Beach Eco Retreat &Dive Resort

KURMA Eco Beach Lodge

Mysig utväg belägen på stranden där oklanderlig personlig uppmärksamhet erbjuds. Rummen har mycket charm och framför allt är de mycket rena. KURMA är för oss en av de bästa platserna att bo i Camiguin eftersom det också ger dig möjlighet att njuta av otroliga solnedgångar och titta på White Beach och delta i yogakurser, samt öva fridykning. Dessutom har den en fantastisk restaurang, vilket gör att vi har inkluderat den i vår lista över restauranger där man kan äta i Camiguin. Dubbelrum kostar ca 37€.

Kolla in rummen på Kurma Eco Beach Lodge

Kurma resort i Camiguin© Kurma Eco Beach Lodge

Lyxhotell Camiguin

Om du kommer till Filippinerna på din smekmånad eller bara letar efter ett spektakulärt boende, i Camiguin hittar du ett par exklusiva hotell som får dig att bli kär.

Någon annanstans Boutique Resort

Utan tvekan är detta det bästa stället att bo i Camiguin om du letar efter något speciellt. Det är en vacker utväg som består av två villor med havsutsikt och omgiven av palmer. Båda har en liten privat pool och framför allt utsökt uppmärksamhet från deras chef, Jerome. Från 88€ per natt.

Tillgänglighet och priser på SomeWhere Else Boutique Resort

Balai sa Bai

Föreställ dig själv i en infinitypool med utsikt över havet efter en hel dag på en vacker ö. Det är vad du kan ha om du bestämmer dig för att bo på detta hotell i Camiguin. Det är utan tvekan en av de vackraste på ön, inte bara för sin balinesisk-filippinska stil, utan för tjänsten, vilket är super trevligt. De har ”villor” stil rum med en liten privat pool, ett litet kök, vardagsrum och utomhus badrum. Platsen, trots att den inte är i ”hjärtat”, är fantastisk och härifrån kan du komma åt alla hörn av ön som du kan tänka dig. Om du letar efter komfort och vacker dekoration är det här din plats att sova i Camiguin.

Bok i Balai sa Baibai

pool balai sa baibai sova camiguin© Balai sa Baibai

Karta över boende i Camiguín

Camiguín Guide

Du har mycket mer information i vår Camiguín Guide: vad du ska göra, hur du kommer dit och annan information av intresse.